Home Contact Info Winkelwagentje Help Sitemap
Fietskarren
Als je meerdere kinderen hebt is een fietskar erg praktisch.

Tip een
vriend(in)

Welke koppeling?

zoeken in:    Trefwoord: 
Home » Info » Fietskarren » Welke koppeling?
Er zijn verschillende soorten koppelingen voor fietskarren.

Globaal zijn er 2 mogelijkheden om een fietskar aan een fiets te koppelen. Je kunt de kar ter hoogte van de zadelklem bevestigen, of beneden op as-hoogte aan de achtervork.

De bevestiging boven is makkelijk, ook omdat de trekdissel dan meteen in de hand kan worden genomen. Maar de zijdelingse bevestiging op as-hoogte is beter en veiliger voor fietsgedrag. De remwerking is groter en de fiets spoort beter. Kinder-aanhangkarren worden daarom in principe onder vastgekoppeld.

Een koppeling moet in alle ruimtelijke dimensies beweeglijk zijn. Bij bochten moet de koppeling zijdelings bewegen. In de lengte-richting moet de koppleing torsie-bewegingen door zijdelingse bewegingen van de fiets, zoals bijvoorbeeld de waggeltrap, opnemen. En bij een tocht door heuvelachtig gebied moet de koppeling hoogte en diepte compenseren.

Het meest beproefd zijn koppelingen uit elastomeer-kunstof, die zulke bewegingen toelaten, of koppelingen met een cardan-scharnier die dan ook nog in de lengte-richting verdraaibaar moeten zijn.
Aanbiedingen!
Leuke, scherpe aanbiedingen, alléén via email.
Email adres:

Aanmelden
Afmelden