Home Contact Info Winkelwagentje Help Sitemap
Waar moet je op letten?
Frame
Remmen
Versnellingen

Tip een
vriend(in)

De juiste fiets voor een aanhanger

zoeken in:    Trefwoord: 
Home » Info » Fietskarren » De juiste fiets voor een aanhanger
Niet iedere fiets is geschikt om een fiets-aanhanger te trekken. Aan een trekfiets worden nu eenmaal hogere eisen gesteld.

Frame
Belangrijk voor een trekfiets is dat het frame, en dan met name de achterbouw waaraan de koppeling bevestigd wordt, voldoende stijf is. In principe voldoen alle fietsen van de Nederlandse A-merken aan deze voorwaarde. De duurzaamheid en sterkte van het frame is juist één van de aspecten waarin de betere fiets zich sterk onderscheidt van de goedkope "supermarktfiets".
[naar top]
Remmen
Ook zeer belangrijk zijn de remmen. De moderne velgremmen (V-brakes, cantilever remmen, of hydraulische remmen) voldoen uitstekend. Let er wel op dat het remvermogen door slijtage kan afnemen. Het vervangen van de remblokjes wil wel eens kleine wonderen verrichten.

Ook trommelremmen en rollerbrakes, een moderne variant op de trommelrem, functioneren goed. Bij fietsen met een terugtraprem is de montage van een tweede velgrem aan te bevelen. Een terugtraprem functioneert weliswaar bij elk weertype, maar doet in werking-, en reactiesnelheid veel onder bij de moderne vegremmen.
[naar top]
Versnellingen
Een versnelling op een trek-fiets is geen overbodige luxe, en veel versnellingen geen onzin. Zij maken een fijnere opbouw in snelheid mogelijk. Daarmee wordt het optrekken, het fietsen bij tegenwind en ook bij hellingen voelbaar comfortabeler.
[naar top]
Aanbiedingen!
Leuke, scherpe aanbiedingen, alléén via email.
Email adres:

Aanmelden
Afmelden