Home Contact Info Winkelwagentje Help Sitemap
Waar moet je op letten?
Welke leeftijd?
Algemene aandachtspunten
Past op elke fiets?

Tip een
vriend(in)

Waar moet je op letten bij achterzitjes?

zoeken in:    Trefwoord: 
Home » Info » Kinderzitjes » Achterzitjes

Aandachtspunten bij de aanschaf van een achterzitje.

 

Welke leeftijd?

Een achterzitje kan gebruikt worden vanaf het moment dat een kind goed kan zitten. Normaal gesproken kies je eerst voor een voorzitje en pas als je kind daar te groot of te zwaar voor is geworden voor een achterzitje. Een achterzitje is berekend op kinderen van maximaal 25 kg, dat is wanneer ze 4 à 5 jaar oud zijn.

[naar top]
Algemene aandachtspunten

De rugleuning moet hoog en stevig zijn. Heel belangrijk is een goede gordel: een drie-, of vierpuntsgordel, of een harnasgordel. Vanzelfsprekend is dat het zitje geen scherpe randen of uitsteeksels heeft. Verder is het aanbevelingswaardig dat de voetsteunen zijn voorzien van riempjes om de voeten vast te zetten. En, tenslotte, wij hechten er aan dat een achterzitje een keurmerk heeft.

Let er verder op dat de spaken van je achterwiel zijn afgeschermd met jasbeschermers. Je kind zal niet de eerste zijn waarvan een been tussen de spaken komt met meestal vrij ernstige gevolgen zoals een botbreuk, of een diepe vleeswond.

Denk er ook aan om zadelveerbeschermers te monteren als je kind zijn vingers tussen de zadelveer kan steken.

[naar top]
Past op elke fiets?

Er zijn twee type achterzitjes: zitjes die je op de bagagedrager bevestigd en zitjes die aan het frame worden bevestigd. Het laatste type kan praktisch op iedere fiets gemonteerd worden, zelfs op fietsen zonder bagagedrager.

Voor het type zitje dat op de bagagedrager wordt gemonteerd is de bagagedrager zelf van belang. Sommige lichtgewicht bagagedragers zijn gewoon niet sterk genoeg voor een kinderzitje. Andere bagagedragers hebben geen spijltjes op de goede plek om het zitje aan vast te haken. Mocht je het nodig hebben, er zijn ook speciale universel dragers te koop die je op je bagagedrager vastzet en waar het achterzitje perfect op past.

[naar top]
Aanbiedingen!
Leuke, scherpe aanbiedingen, alléén via email.
Email adres:

Aanmelden
Afmelden