Home Contact Info Winkelwagentje Help Sitemap
Wat is geschikt voor welke leeftijd?
Voor elke leeftijd zijn er mogelijkheden om kinderen op de fiets me te nemen.

Tip een
vriend(in)

Zodra ze kunnen zitten

zoeken in:    Trefwoord: 
Home » Info » Wat is geschikt voor welke leeftijd? » Zodra ze kunnen zitten

Zodra ze kunnen zitten kun je je kind meenemen in een kinderzitje of een fietskar.

Een voorzitje kan worden gebruikt zodra je kind goed zelfstandig kan zitten. Het is beslist af te raden een kind dat nog niet uit zichzelf voor enige tijd stevig kan zitten in een kinderzitje in een zithouding vast te zetten. Het ene kind kan zitten als het acht maanden oud is, een ander als het twaalf maanden is. Wees geduldig, het gaat allemaal snel genoeg.

Kan een kind eenmaal zitten dat heb je de keuze tussen een voorzitje of een achterzitje. In beide zitje zit je kind goed in de gordels en kan in principe geen kant op. Normaal gesproken kies je eerst voor een voorzitje. In een voorzitje kun je je kind goed in de gaten houden. En je kind kan goed de wijde wereld in kijken. En bovendien is het ook wel erg gezellig zo samen op de fiets.

Toch kunnen er ook redenen om te kiezen voor een achterzitje. Een goede reden is dat je het lastig vindt om met het extra gewicht aan je stuur te fietsen. Als dat je erg onzeker maakt is een achterzitje, of een fietskar een goed alternatief.

Een andere reden is dat een voorzitje tussen je stuur en je zadel in komt. Dan kan het zijn dat je niet voldoende ruimte meer overhoudt om makkelijk op te stappen, of om voorwaarts van je zadel af te glijden wanneer je wilt stoppen. Zeker als je zwanger bent kan dit een probleem zijn.

Om meer opstap en afstap ruimte te creëeren kun je een speciale zadelpen aanschaffen waardoor je zadel verder naar achteren kan dan met een gewone zadelpen. Zo een zadelpen is helaas niet voor iedere fiets verkrijgbaar vanwege het verschil in diameter van de zadelpen van verschillende fietsen. In combinatie met een achterzitje is het ook niet ideaal, omdat het kind achter dan beduidend minder ruimte heeft.

De framemaat van je fiets is ook van belang. Als je fiets eigenlijk te groot is heb je geen mogelijkheid meer om je zadel iets lager te zetten zodat je, als je stilstaat, goed bij de grond kunt, terwijl je gewoon op je zadel blijft zitten. En als je overweegt om een nieuwe fiets aan te schaffen, kijk dan eens rond op onze afdeling moederfietsen.

Je kunt ook kiezen voor een fietskar, of een bakfiets of transportfiets. Hier valt zoveel over te zeggen dat we er afzonderlijke info-pagina´s aan wijden.

Aanbiedingen!
Leuke, scherpe aanbiedingen, alléén via email.
Email adres:

Aanmelden
Afmelden