Home Contact Info Winkelwagentje Help Sitemap
Wat is geschikt voor welke leeftijd?
Voor elke leeftijd zijn er mogelijkheden om kinderen op de fiets me te nemen.
De allerkleinsten
Baby mee
Baby Bike
Fietskar
Draagdoek

Tip een
vriend(in)

De allerkleinsten

zoeken in:    Trefwoord: 
Home » Info » Wat is geschikt voor welke leeftijd? » De allerkleinsten

Ook voor de allerkleinsten (0-9 maanden) zijn er mogelijkheden om ze mee op de fiets te nemen. Over de wenselijkheid daarvan bestaan verschillende meningen.

 

Baby mee
De Baby-Mee is een soort houder die je achterop je bagagedrager monteert. In deze houder kun je een ligstoeltje vast klikken. De Baby-Mee is geschikt voor bijna alle merken babystoeltjes. Alleen de stoeltjes van de HEMA en Chicco passen niet. Mede door de los leverbare bagagedrager verbreder is de Baby-Mee op praktisch iedere fiets te monteren.
[naar top]
Baby Bike
Een alternatief is de Babybike. Ook de Babybike is een onderstel dat je achterop je fiets monteert. De Babybike wordt geleverd met een Peg Perego of Monbebe Tipo autozitje, en is leverbaar met een regen-, en windscherm.
[naar top]
Fietskar

Een fietskar kan ook. Een fietskar is een aanhangwagen achter je fiets, waar je één of twee kinderen in mee kunt nemen, afhankelijk van het model. Het grote voordeel van een fietskar is dat kinderen achter je fiets in plaats van erop de rij-eigenschappen van je fiets nauwelijks beïnvloeden. Een fietskar is veiliger dan een kinderzitje en comfortabeler.


Een fietskar is standaard geschikt voor kinderen die al kunnen zitten. Wil je er een babystoeltje in kwijt dan zul je zelf aan de slag moeten. Let er bij aanschaf dan wel op dat de fietskar groot genoeg is, zeker als je naast je baby ook nog een ouder kinder in de fietskar wilt vervoeren.

Op een enkele uitzondering na zijn fietskarren niet geveerd. Een ongeveerde kar kan behoorlijk hobbelen op bijvoorbeeld klinkerweggetje en je kunt je afvragen of de tere hoofdjes van de aller-allerkleinsten daar zo goed tegen kunnen.

[naar top]
Draagdoek

Er zijn ook moeders die hun kinderen tot ze kunnen zitten meenemen in een draagdoek. Op zich natuurlijk een praktische oplossing. Maar een draagdoek biedt geen enkele bescherming. Als je plotseling moet remmen, kun je naar voren schieten en komt de baby tegen het stuur. Ook bij een ongeluk, of als je met je fiets valt biedt de draagdoek totaal geen bescherming en kan je baby gewond raken.

[naar top]
Aanbiedingen!
Leuke, scherpe aanbiedingen, alléén via email.
Email adres:

Aanmelden
Afmelden