Home Contact Info Winkelwagentje Help Sitemap
Wat is geschikt voor welke leeftijd?
Voor elke leeftijd zijn er mogelijkheden om kinderen op de fiets me te nemen.

Tip een
vriend(in)

Jong geleerd...

zoeken in:    Trefwoord: 
Home » Info » Wat is geschikt voor welke leeftijd? » Zo vroeg mogelijk aan fietsen wennen
Kinderen kunnen het best zo vroeg mogelijk aan fietsen wennen, zodat ze het als een natuurlijke en vanzelfsprekende wijze van verplaatsen ervaren.

Nederland is natuurlijk een fietsland bij uitstek. Net zo als het belangrijk is dat kinderen leren zwemmen is het belangrijk dat ze goed leren fietsen zodat ze later met een gezond zelfvertrouwen en goede vaardigheden als fietser deel kunnen nemen aan het steeds meer eisende verkeer.

Goed leren fietsen is een proces dat vele jaren in beslag neemt. Het is veel meer dan alleen leren fietsen zonder zijwieltjes, terwijl dat op zich ook al geen geringe prestatie is. Het is een vaardigheid die je, als je daar niet op jonge leeftijd aan begint, misschien wel nooit meer leert.

Goed fietsen wil ook zeggen: de verkeersregels kennen, en, wat misschien nog veel belangrijker is, verkeersinzicht hebben. Verkeersinzicht bouw je op door jarenlange deelname aan het verkeer.

Ook al kunnen kinderen zelf nog niet fietsen, ze steken er een hoop van op als ze regelmatig op de fiets worden meegenomen. Ze leren de weg kennen, spelenderwijs leren ze verkeersregels kennen, en ze raken vertrouwd met fietsen en het verkeer in het algemeen. Zo draag je als ouder op een niet te onderschatten wijze bij aan de ontwikkeling van je kind tot een zelfstandige verkeersdeelnemer.

 

 

Aanbiedingen!
Leuke, scherpe aanbiedingen, alléén via email.
Email adres:

Aanmelden
Afmelden